Ta hjälp av naturläkare och naturmedicin

Home / Ta hjälp av naturläkare och naturmedicin

Ta hjälp av naturläkare och naturmedicin

Att vi människor blir sjuka är naturligt, en del sjukdomar som förkylning kommer och går medan andra typer av sjukdomar som cancer kräver behandling, tid och många gånger även individens liv. Långt innan utbildade läkare och kemiskmedicin fanns existerade det naturläkare. Läkare som med hjälp av naturliga råvaror och växter botade sjuka. Genom historiens gång har naturläkare drabbats av människans vrede och hat, de har bland annat kallats för häxor och deras verk för svartmagi. Att bota sjuka och övervinna sjukdomar är varje läkares önskan oavsett om man är naturläkare, kirurg, allmänläkare eller specialist. En naturläkare tror på naturens kraft och dess verkan på människans kropp. Denne tror på balans och harmoni och att detta är grunden för en frisk och hälsosam kropp.

För att en naturläkare skall kunna bota sina patienter är han/hon i behov av naturmedicin. Till en början var det vidskeplighet och växternas likhet med särskilda kroppsdelar som bestämde dess användningsområde. Så småningom blev dock urvalsmetoderna mer och mer förfinade, så mycket att många av de farmaceutiska läkemedlen numera innehåller extrakt av dessa naturläkemedel. Naturmedicin behandlar idag allt från hjärtsjukdomar till huvudvärk och depression till en vanlig enkel förkylning.

Naturläkare tror mediciner finns i naturen

Naturläkare, Bonitologi och vilja

Idag kan den som är intresserad av naturmedicin och friskvård studera Bonitologi, som är läran om att finna orsaker samt behandla olika sjukdomstillstånd med medel och metoder som står i harmoni och balans med kroppens alla system. Bonitologi handlar även till stor del om att  lära sig hur människan håller sig frisk fysiskt, mentalt och känslomässigt med naturliga medel och metoder. Vem som helst kan dock oavsett utbildning inte bli naturläkare eller läkare. För att kunna bli en läkare gäller det att man förstår och kan kommunicera med patienter, har vilja, hopp, socialkompetens och respekt för livet. Att arbeta med patienter som lider av olika åkommor dagligen är inte lätt men dock givande. Tänk dig att kunna rädda liv!